Vragen? Bel ons: +31 0162 692 053

Entresolvloer leuningconstructie

Voor de entresolvloer is deugdelijk hekwerk en leuningwerk noodzakelijk. Volgens de ARBO wet is een goede leuningconstructie dan ook noodzakelijk.

De leuningconstructie van Noordrek BV is conform de eisen van NEN-EN 12811-2.

Leuningconstructie entresolvloer

Bij het ontbreken van deugdelijk en goed sluitend leuning- of hekwerk bij entresolvloeren, is het zeer goed mogelijk dat personen en/of materialen van de entresolvloer naar beneden vallen met vervelende gevolgen.

Tevens bestaat de mogelijkheid dat voorwerpen van de entresolvloer worden gestoten en dat vervolgens mensen, die op een lagere etage aanwezig zijn, hierdoor worden geraakt.

Om een veilig gebruik van de entresolvloer/verdiepingsvloer te waarborgen, schrijft de Arbo wetgeving daarom een leuningconstructie voor.

Entresolvloer - Verdiepingsvloer Leuningconstructie

Entresolvloer - Verdiepingsvloer Leuningconstructie

De volgende richtlijnen gelden voor het afschermen van entresolvloeren:

Er is sprake van een entresolvloer als er in de werkruimte een hoogteverschil tussen vloeren is van 2,5 meter of meer. Bij lagere hoogten kan ook sprake zijn van een entresolvloer als het gevaar bestaat dat wanneer personen of/en materialen van zo’n vloer vallen een ernstige verwonding niet kan worden uitgesloten.

Entresolvloeren moeten rondom voorzien zijn van leuningwerk met een minimale hoogte van 1,0 meter. Ook moeten deze entresolvloeren voorzien zijn van een tussenleuning en een schoprand van minimaal 15 cm. De verticale tussenruimte tussen het leuningwerk is niet meer dan 47 cm.

De leuningconstructie van Noordrek BV is conform de eisen van NEN-EN 12811-2

De leuningconstructie moet voldoende sterk zijn. Deze moeten een minimale verticale punt belasting van 125 kg kunnen hebben en horizontaal minimaal 30 kg.(eisen conform NEN-EN 12811-2)

Leuningconstructie entresolvloer

Uitsluiten van valgevaar:

Indien de leuningconstructie moet worden geopend, bv door een palletopzetplaats, dan moeten er voorzieningen worden aangebracht die toegang van personen tot die werkplek verhinderen. Hiermee is valgevaar uitgesloten in alle denkbare werksituaties

Leuningconstructie met schoprand en kantelrek

Leuningconstructie entresolvloer

Zodoende moet er aan iedere „open“ zijde van de entresolvloer een leuningconstructie komen. Als standaard oplossing hebben wij een leuningconstructie van kokerprofiel altijd op voorraad.

De leuningconstructie van Noordrek BV is standaard 1.000mm hoog. Onze leuningconstructie heeft minimaal een horizontale belasting van 50 kg. Bij een publiekstoegankelijke leuning bedraagt deze belasting 100 kg!

De handrail en de knierail wordt van kokerprofiel in de kleur RAL7035 gemaakt. De leuningkolommen zijn in de kleur RAL5010. De 100 mm hoge schoprand voorkomt het afvallen van producten, De leuningconstructie wordt met contraplaten aan de onderzijde van de spaanplaat gezekerd. Door deze constructie is een snelle en simpele montage gezekerd.

Leuningconstructie met schoprand entresolvloer Leuningconstructie entresolvloer Leuningconstructie entresolvloer

Wanneer de entresolvloer wordt gebruikt voor openbare doeleinden, zijn andere leuningconstructies vereist. Hiervoor hebben wij verschillende oplossingen. Vraag deze aan uw adviseur >>.